Vattenrenare

En viktig del av hälsan är att rena dricksvattnet ur kranen, vilket jag skrivit mer om under ämnet  vattenreningHär kan du läsa mer om hur man kan tänka, vad kranvatten innehåller, nedan ser du reningskapacitet och information om modellerna, men läs även mer via länkarna på Planet Owns hemsida.

Euro vattenrenare monterad på kökblandare.Euro, vattenrenare,  (inkl ett extra filter : totalt 6000 liters kapacitet). Denna lilla och smidiga renare som monteras på kranen, har en kapacitet på 3000 liter, vilket är ca 1 år beroende på förbrukning och hur många det bor i ett hushåll.
Det ingår ett extra filter. Genom ett litet vred kan du växla mellan att spola upp renat vatten för dryck eller inte renat kranvatten för att till exempel diska. Beroende på typen av köksblandare, behöver du möjligen komplettera med en ut- eller invändigt gängad koppling. 

Här är några fler exempel på vattenrenande modeller: 

 

dophin blå_Dolphin, vattenkanna, 1,5 liter
Praktisk att ha på jobbet eller med sig på resa, där man inte vet hur status på vattnet är. Ett filter till kannan har en reningskapacitet på ca 500 liter (ca 3 månaders användning). I nuläget finns kannan i rött eller blått, se all info på Planets Owns hemsida.

G1 vattenrenare.G1 eller G2: här är det samma sorts vattenrenare, med en reningskapacitet på 25.000 liter, men med skillnaden att de monteras på eller under  diskbänken.
Ett nytt filter går förstås att köpa till när det som medföljer behöver bytas ut även här, som till de andra modellerna.

Duschfilter för vattenrening.

Det finns även ett duschfilter som monteras på blandaren i duschen, allt som behövs för installering medföljer. Kapacitet 25.000 liter vatten. Det här tänker man nog inte så ofta på, men även vattnet som sköljer över huden är klokt att rena, om det är möjligt. Ett nytt filter till renaren hittar du här.

Samtliga renare har samma typ av filter, nämligen ett mikrospiralfilter. Här kan du studera det mer. Det är ett poröst material med små “strutar” som samlar upp ämnena vi bör undvika, dock släpper det igenom det filtrerade vatten och mineraler.

“Den beskrivande bilden nedan föreställer det unika filtermaterialet. Det är ett mikroporpolymer med spiralformade, avsmalnande kanaler som till skillnad från äldre tekniker som kol- eller keramiska filter har förmågan att hålla kvar uppfångade föroreningar och inte släppa tillbaks dessa i vattnet igen, inte ens vid kraftiga tryckstötar.” (Klicka på bilden för att göra den större.)

Skiss på Aragonsplit microspiralfilter i vattenrenare.

Här nedan ser du en lista på mikrospiralfiltrets reningskapacitet:

Reningskapacitet för mikrospiralfitret.Observera – olika filter för olika användningsområden!
När det gäller filtren till kanna kan man välja filter beroende på användning, till exempel hårt vatten eller järnrikt vatten. När man kommer upp i storlek som G1 och G2 eller ännu större, kan man även välja på mycket hårt vatten, med uraninsats eller mot arsenik.

Eftersom jag inte säljer dessa kannor i nuläget, har jag inte heller möjlighet att besvara frågor, så ställ dem gärna direkt till Planets Own.

Det här är intressant, passa på att gå in och läsa mer själv!

Vänligen.

// Linda