Feber

En brinnande brasa med orange och gula lågor som sträcker sig mot himlen.Feber orsakas ofta av någon form av infektion i kroppen, till exempel en virusinfektion. Men i vissa fall kan det även bero på bakterier, matförgiftning eller reumatism.

Vid feber ökar hjärnan kroppens temperatur, för att på så sätt eliminera skadliga fiender – såsom virus eller bakterier – och febern indikerar att kroppens immunförsvar är aktiverat.

Feber kan skapa både frossa, när kroppstemperaturen stiger, och svettningar, när kroppstemperaturen sjunker tillbaka till normal. Det gäller att hålla sig svalt klädd när febern stiger och dricka mycket vatten, badda sig med kalla handdukar och andas på ett sätt som hjälper till att kyla kroppen.

Att andas in genom tungan “ihoprullad” (så att den blir som ett sugrör) och sedan andas ut genom näsan, kyler det inre. Sitali pranayama, kallas det inom yogan. Att dricka pepparmintste och äta gurka kyler också det inre.

Känn efter vad som känns rätt för dig – i din kropp.

Kanske är glass det första du tänker på, kom då bara ihåg att komjölksprodukter är slembildande, vilket kan vara jobbigt i denna situation.

Om febern inte släpper på ett par, tre dagar bör du möjligen söka hjälp, eftersom det kan vara något mer allvarligt. Men vanligtvis klarar kroppen själv av att reda ut denna process. Ta det bara så lugnt som möjligt och drick mycket vatten.

Om du vill veta hur du kan stärka ditt immunförsvar och hitta läkande kost för dig – som stressar din kropp minimalt – kan vi göra en individuell kostrådgivning.

Eller så kan vi hitta personlig yoga för dig som lugnar ner och balanserar.

Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.