Jörgen Åswärd

Första gången jag träffade min naturläkare Jörgen år 2007, frågade han vad jag gjorde där och varför jag sökt dit – jag som såg så “pigg och fräsch ut”. Jo tjena.

Jag blev kvar hos honom som klient i över fem års tid, vilket jag inte har ångrat en sekund eftersom jag ville balansera upp min kropp igen. Och det tog bevisligen sin tid – trots kosttillskott, kostomläggning och Medicinsk Yoga.

Därför är det viktigt att våga låta förändringen ta sin tid.

Och det säger en del hur dåligt man kan må på insidan, även om det knappt syns utåt. Men det var ju så jag hade levt en större del av mitt liv.

I efterhand har jag förstått att min läckande tarm blivit allt sämre av både fysiskt och psykiskt slitage i över 10 år, när jag väl fick beskedet i januari 2008.

Vi förstår inte alltid hur kroppen fungerar och det får vi bara lov att acceptera. Det finns inte ens tillräckliga ord för hur stor den mänskliga kroppen är. Funktioner, processer och strävan efter balans – hela tiden. Det är makalöst.

Jörgen tog sig an utmaningen, som den professionella naturläkare han är, och både såg och hörde vilka av mina organ som talade, när min fasad slutligen föll. Från början var det mesta i min kropp obalanserat. Ett inre kaos.

Han förstod att det handlade om obalans i både känslomässiga, mentala och fysiska bitar, så jag hade många olika problem att ta itu med. Ett efter ett.

Eftersom min tunntarm “läckte” ställde det till med många andra obalanser i kroppen; hudutslag, belastning på binjurarna, nedsatt leverfunktion, ett högt blodsocker och så vidare… eller så var det det som kom före och den läckande tarmen blev en följd. Ingenting är självklart.

Det är viktigt att komma ihåg hur komplicerade och oslagbara människokroppens funktioner är. Hur den alltid kämpar för balans.

Genom Jörgens stöd, tålamod, engagemang och intresse i mitt välmående, har jag lärt mig att förstå hur komplicerad och stor kroppen faktiskt är. Det har stärkt mig i min process.

Jag är väldigt tacksam över vårt möte.

Vill du lära dig mer om läkande kost genom en individuell kostrådgivning eller hitta personlig yoga för dig? Du når mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.