Hälsa

Ett vitt hjärtformat moln på en blå himmel.Hälsa definieras av Världshälsoorganisationen (WHO) med orden;

Ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.


Egentligen handlar det väl om möjligheten att skapa balans mellan tårtbitarna i livet. Vilket verkar nästan omöjligt ibland. Balans i livet – finns det?

Det kan vara ett vansinnigt pusslande att hitta och hålla balansen idag. Precis allt ska helst trängas in på dygnets relativt få timmar, om jag tittar åt det ena hållet en kort stund så tappar jag fokus på det andra. Som är lika viktigt.

Egentiden, kärleken, familjen, jobbet, matlagningen, resorna, städningen hemma, vänskapsrelationerna… vad av allt ska jag välja? Vad ska jag välja bort?

För mig handlar det om att hålla balansen dagligen, och det gör jag bäst med hjälp av Medicinsk Yoga – men även  sömn, vatten, motion och läkande kost.

De mornar jag  utövar yoga känner jag mig lugnare inuti under dagen, Det är stor skillnad mot den hjärnstress jag kan uppleva de dagar jag hoppar över yogan och gör någonting annat.

När jag äter läkande kost för min kropp och den näring som passar mig mår jag bra och känner mig lugn. Men om och när jag slarvar är det mycket lättare att tappa jag fotfästet. Då blir jag lättare sötsugen, retlig, trött, får ont i magen, känner mig uppsvälld och går upp i vikt – den listan kan göras lång.

Jag vill att det jag äter ska tillföra mig energi – maten ska inte göra mig trött, stinn och sötsugen – samt skapa en biokemisk balans, så för mig är det värt mycket att avstå från den andra sortens livsmedel, men det har såklart varit en lång resa hit… och nu fortsätter den.

Det påverkar mig mycket om jag sover för lite eller dåligt, då blir jag lättare sötsugen och tappar fokus, stressar lättare upp mig inuti och känner hur obalansen smyger sig på. Och det är egentligen inte så konstigt, när man förstår att kroppens delar kommunicerar genom hormoner, som styr våra impulser.

Nyplockade ceriserosa pioner i vas på bordetVad är balans för dig och vad behöver du?

Om du vill ha hjälp med att närma dig svaret, kan vi göra en enskild terapeutisk session för att hitta passande personlig yoga för dig.

Prioritet ett: dämpa stressen inuti.

Är du intresserad av läkande kost för just dig genom en individuell kostrådgivning, så når du mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.