Vilken typ av kosthållning?

Det finns egentligen inte någon särskild kosthållning jag förordar, det finns däremot flera olika inriktningar jag tycker är intressanta, vilket innebär att jag jobbar utifrån en kombination av dem.

Jag har genom årens lopp, och på min egen resa, lärt mig om hur näringen påverkar kroppen ner på cellnivå – rent biokemiskt – och plockat godbitarna för att stärka kroppens funktioner.

Närbild på lax, grönsaker och sesamfrön.Men de har några gemensamma nämnare;
* Rena råvaror från grunden
* Hela, oraffinerade korn
* Planering och framförhållning
* Blötläggning och långkok
* …och att laga maten med kärlek!

Vi är alla olika, med skilda förutsättningar och det viktigaste är att kosten är anpassad till den person som av någon anledning vill göra en förändring – i min värld är det där det måste börja. Med klientens motivation.

Men det handlar lika mycket om att dra ner på stressen, ta sig tid och prioritera den näring som bygger upp kroppen, eftertänksamt och klokt.

Jag lägger ett nytt individanpassat kostpussel för varje person som vill ha min hjälp, då kombinerar jag det jag fastnat för, guldkornen från bland annat;

Blodgruppskosten – för att skilja på våra genetiska olikheter
GI-metoden – för att äta så långsamma kolhydrater som möjligt
Makrobiotiken – för att skapa balans både i livet och kosten
Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) – för det holistiska synsättet 

Några av frågorna jag ställer både till mig själv och klienten är;

Vem är du – personen jag har framför mig? Hur lever du ditt liv? Vilken blodgrupp har du? Vilken förväntan har du på vårt möte, hur motiverad är du och vilken förändring är du beredd att göra? 

Det är när de grundläggande frågorna är besvarade, som utmaningen med att hitta en individuellt anpassad kost börjar.

Är du intresserad av att ta reda på vilken läkande kost som passar dig bäst, så kan du nå mig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen.