Nya kostkursdatum för hösten 2013.

Jo jag vet, det är bara maj ännu men solen börjar äntligen kika fram allt mer. Och kanske blir det allt tydligare att det ligger en stundande sommarsemester framför dig, börjar planerna redan ta sin form…?

En segelbåt på en blå stilla vattenyta, med vita moln på himlen. Och “…inte kan man börja med en annan livsstil då, på sommaren måste man ju få njuta!” tänker du kanske nu?
Ta det lugnt. Det finns en chans att starta om efter sommaren, vi har nämligen satt nya höstdatum för vår grundläggande kostkurs, “Mat för mig, kanske för dig?” . Passa på att boka in både dig och det i kalendern redan nu, så kan du ta det soft hela sommaren…? 😉

För om vi ska vara helt ärliga, så brukar det ju vara i augusti – efter en slapp, god och skön sommar – som man börjar tänka att “jäklar, i höst ska jag ta tag i min nya livsstil!”? Möjligen är det så. Då är ju en grundläggande kostkurs relativt passande, som kan reda ut begrepp och underlätta de val man kan/bör/behöver göra på vägen mot en bättre hälsa…? Jag tror det.

Färgglad mat på en turkos tallrik, som symbol för "läkande kost".* I mitten av september: torsdag 12/9 kickar vi igång kostkursen på Havregatan 10,
på Södermalm i Stockholm (nära Södra Station).
* I slutet av september: onsdag 25/9 startar kostkursen på Saturnus Friskvård i Märsta (mellan de två storstäderna Stockholm & Uppsala).

Vi träffas för 3 st teoretiska pass (en kväll i september, oktober respektive november) där vi med erfarenhet ur våra egna resor genom sjukdom, förklarar hur man kan tänka – från scratch. Vi pratar om vad man kan/bör välja bort ur kosten om man inte mår bra i kroppen och vad man kan ersätta det mer, tips och förslag på frukostar och hur man kan tänka i sin planering mot en ny kosthållning. Vid det fjärde och avslutande tillfället i december, dukar vi upp för en julbordsbuffé – med “alternativa” julrätter som inspiration!

Två mathjärtan av linser, på en turkos tallrik.Nytt för denna termin är att vi erbjuder en gratis provsmakningskväll av “alternativ mat” onsdag 28/8 kl 17-20, som en liten försmak av vad kursen handlar om och innehåller! Anmäl dig gärna om du vill vara med. Vill du sedan delta i vår kostkurs,  så anmäler du ditt intresse till oss på plats.
Kom och prova, vetja’!

Jag och min kollega Carina – som båda har våra egna sjukdomshistorier –  tycker att det blir allt viktigare att informera och lära sig om hur kroppen kan svara/reagera på olika livsmedel, för att bli medveten om de val som kan skapa en god grund för balans i livet och sin egen hälsa. Det larmas i allt mer i olika media om diverse tillsatskaruseller (tänk “hästlasagne” till exempel), om hur allergier blir allt vanligare och hur vår tids kost ligger bakom inflammation och sjukdomsutveckling. Ju mer information och kunskap vi själva har, desto fler medvetna val kan vi göra… tror du inte?

Men, skapa din egen uppfattning i allt detta. Kom alltid ihåg att vara kritisk till den information du får. Köp inte allt du hör rakt av, lyssna in och känn efter om det slår an en sträng hos dig? Bara du vet vad som passar dig bäst.

QMA, analysverktyg för hälsoundersökning av näringsvärden.I vår kurs ingår en första scanning av dina näringsvärden och hur dina organ (sam)arbetar, en sådan jag gör i min hälsoundersökning.
Du får en kort sammanfattning och om du sedan vill gå vidare, bokar vi in en tid för en uppföljning där vi gör en ordentlig anamnes (sjukdomshistorik), en djupintervju, samt diverse andra frågor och enkäter – allt för att komma så nära som möjligt att ta reda på vad just du behöver.

Är du intresserad av vår inriktning på kostkurs? Hör gärna av dig via detta kontaktformulär.

Varmt välkommen till oss i höst!

// Kram Linda

Nedan: förslag på upplägg till hösten (där vi kanske “skyfflar runt” lite bland blocken), om du klickar på bilden ser du den i större format.

Kursupplägg för kostkursen "Mat för mig, kanske för dig".

Comments are closed.